GIETVLOEREN

Gietvloeren zijn de laatste jaren enorm populair aan het worden. Gietvloeren hebben dit niet alleen te danken aan hun strak design en de snelle plaatsingsmogelijkheid. Want daarnaast zijn gietvloeren ook zeer gemakkelijk te onderhouden en zijn ze bijzonder hygiënisch. Bovendien is het ook zo dat gietvloeren vaak goedkoper blijken dan traditionele tegelvloeren dit komt onder andere omdat de plaatsing minder breek- of graafwerk vraagt. 

Types gietvloeren

Een van de kenmerken van een gietvloer is het feit dat een gietvloer zich uitvlakt na het gieten en dus zelf nivellerend is. Een standaard gietvloer hoeft men niet machinaal glad te strijken zoals dit wel bij polybeton dient te gebeuren. 

Kunstharsvloeren zoals polyurethaan en epoxy zijn dus de échte gietvloeren, waar beton en cementvloeren dat eigenlijk niet zijn. Toch worden ze door heel wat mensen in dezelfde categorie gestoken.

gietvloeren excellent floor

VRAAG VANDAAG NOG JE GRATIS OFFERTE

Excellent Floor helpt je aan de juiste gietvloer.
Na een kort bezoek van onze gietvloeren expert maken we je een offerte op maat.
Snel, efficiënt en eenvoudig.

KLIK HIER EN VRAAG OFFERTE
gietvloer PU

Gietvloer in Polyurethaan (PU gietvloer)

PU Gietvloeren werden initieel ontwikkeld om geïnstalleerd te worden in woningen. PU vloeren vinden hun toepassing in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Heel wat verbouwers die renoveren kiezen voor zo’n polyurethaanvloer omdat deze slechts enkele millimeters dik is.  

Een van de grote voordelen van Polyurethaan is dat het een hoge krasweerstand heeft en dat de kans op scheuren zeer klein is. Een ander voordeel van dit type vloer is dat hij enigszins geluiddempend werkt.

NAAR PU GIETVLOEREN

Epoxy gietvloeren

Epoxy is één van de meest gebruikte materialen als het gaat over het toepassen van naadloze vloeren. Ze vinden hun origine in industriële omgevingen en ziekenhuizen omdat ze ontzettend slijtvast, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk zijn. De laatste jaren worden ze echter meer en meer toegepast in particuliere woningen, zeker in gevallen waar kinderen bijvoorbeeld last hebben van een stof allergie. 

NAAR EPOXY GIETVLOEREN
gietvloer epoxy
gietvloer cementgebonden

Cementen gietvloer

Een cementgebonden vloer wordt meer en meer toegepast in particuliere woningen voor hun industriële en strakke betonlook en bovendien is het een zeer geschikte oplossing indien er onvoldoende opbouwhoogte is om een betonvloer of andere vloer te plaatsen. Dit komt omdat deze cementvloeren in een dunne dikte aangebracht kunnen worden. Daarnaast kunnen ze ook afgewerkt worden met transparante lak of zandtint.

Strikt genomen zijn cementvloeren geen gietvloeren. Dit komt omdat ze niet zelf egaliserend zijn.

Voor een betonlook binnen kiest men best een smeervloer. Indien men buiten een betonlook wil kiest men voor de traditionele betonvloer.

SMEERVLOER BINNEN
BETONVLOER BUITEN

LAAT ONS IN GESPREK GAAN

Want Excellent Floor helpt je steeds aan de juiste gietvloer.
Na een kort bezoek van onze expert, ontvang  je een offerte op maat.

KLIK HIER EN VRAAG OFFERTE